Afbeelding

Dijkverbeteringen snel van start

Algemeen

WEESP - Nog dit najaar starten de dijkverhogingen in de Klomp en de Horn. De plannen zijn definitief vastgesteld door het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. 

De dijk moet worden verbeterd om de dijk en het achterland nu en in de toekomst veilig te stellen. 

Gerard Korrel, verantwoordelijk bestuurder van het waterschap: "Bij het verbeteren van de dijken moeten we soms beslissingen nemen die ingrijpend zijn voor de omgeving van de inwoners van een gebied. Het is dus vanzelfsprekend dat ze daarover kunnen meepraten. Vanaf 2014 is hierover overlegd met bewoners en andere belanghebbenden. Vooral de bereikbaarheid van de woningen tijdens de uitvoering was een zorgpunt. Dit wordt opgelost door tijdens de werkzaamheden een noodweg door de weilanden aan te leggen."

Zware vrachtwagen
"
Ook zijn sommige bewoners bang dat er door het zware vrachtverkeer schade aan hun woning ontstaat. Deze zorg begrijpen we. Daarom doen we voor de start van het werk altijd uitgebreid onderzoek naar de staat van de panden. Tijdens de uitvoering nemen we als het nodig is extra maatregelen, bijvoorbeeld door panden continu te monitoren. Zo weten we zeker dat we op een veilige manier aan de slag kunnen."
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant