Afbeelding

Nog altijd geen duidelijkheid vluchtelingen

Algemeen

WEESP - Nog altijd is er geen duidelijkheid welke opvanglocaties voor vluchtelingen er komen in de regio. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de plekken begin oktober bekend zouden zijn. Lang kan het nu niet meer duren. De betrokken partijen zitten in de afrondende fase van de gesprekken.

Dat maakte de regio Gooi en Vechtstreek dinsdag bekend. De provincie Noord-Holland, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en het Opvangverbond komen steeds dichter bij een afronding over de uiteindelijke noodopvang. De gemeenten willen kleinschalige opvang aanbieden. Die boodschap droegen zij begin september al uit en daarmee willen zij gehoor geven aan de landelijke oproep om locaties beschikbaar te stellen voor opvang.

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum maakte weken terug al bekend dat er 3 locaties komen in de regio voor maximaal 400 vluchtelingen.

Vertraging
Het proces heeft vertraging opgelopen. Dat heeft mede te maken met het COA dat druk is met het vinden en beoordelen van locaties voor vluchtelingen door heel Nederland

Overigens vangt de regio sinds maandag 12 oktober al zo'n honderd vluchtelingen - het aantal schommelt nog - op. In opdracht van het Opvangverbond zijn enkele panden op Crailo weer bewoonbaar gemaakt voor de mensen uit voornamelijk Syrië en Eritrea. 

Regionaal
De gemeenten in de regio hebben gezamenlijk besloten de vluchtelingenproblematiek aan te pakken. Hilversum heeft als de grootste gemeente de leiding, Weesp maakt deel uit van deze samenwerking. Lees hier een beknopte samenvatting van wat er nu speelt. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant