Doorn in het oog: vervallen pand Bloemendalerweg.
Doorn in het oog: vervallen pand Bloemendalerweg.

Ondernemers verenigen zich in WhatsAppgroep

Algemeen

WEESP - Zeker 25 bedrijven op bedrijventerrein Noord hebben zich verenigd in een WhatsAppgroep, om criminaliteit tegen te gaan. Ondernemer Jan Bos: "Het is een noodgreep."

Jan Bos van Bos Transport Service vertelt: "Dit speelt al langer, maar het kwam onlangs in een stroomversnelling toen een vrouwelijke werknemer van een directe buurman van mij 's ochtends de zaak niet durfde te openen omdat er mannen in een auto voor de deur zaten." Hij besloot de bedrijven te verenigingen in een WhatsAppgroep. Zodat ondernemers elkaar kunnen waarschuwen en helpen als er wat is. "Er werd hier zelfs nagedacht over een knokploeg, maar dat gaat natuurlijk te ver."

'We worden het zat'
Bos voelt zich in de steek gelaten door de politie en de gemeente. "Er zijn hier de afgelopen tijd veel spullen gestolen, aanhangers van de straat of laatst zelfs een complete oplegger van Hagen. We worden het zat. Als je dan de politie belt is het niet alarmerend genoeg of duurt het lang voordat er iemand is." 

Burgemeester Bas Jan van Bochove herkent zich niet in de kritiek en zegt dat in al die maanden geen enkele ondernemer zich heeft gemeld met dit verhaal op het stadhuis. "Ik ben altijd bereid hier naar te kijken."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant