Afbeelding

Voorwaarden voor verstrekken pgb aangepast

Algemeen

WEESP - De voorwaarden voor het toekennen van een pgb zijn aangepast. De gemeente hanteert geen vrij besteedbaar bedrag meer. 

"Net als onder de huidige regelgeving kunnen mensen onder voorwaarden nog steeds kiezen voor een pgb in plaats van zorg in natura (ZIN). Inwoners van Weesp met een pgb krijgen persoonlijk bericht over de veranderingen en de nieuwe pgb-tarieven."

Met een persoonsgebonden budget (pgb) kan een Weesper zelfstandig de zorg inkopen die hij of zij nodig heeft en die aansluit op zijn of haar persoonlijke behoeften. Daarom stimuleert de gemeente met duidelijke regels en tarieven de inzet van persoonsgebonden budgetten. Van belang zijn bijvoorbeeld: motivatie, kwaliteit en of iemand in staat is om de aan het pgb verbonden taken op een verantwoorde wijze uit te voeren. De gemeente toetst de aanvraag hierop.

De gemeente hanteert geen vrij besteedbaar bedrag meer voor het pgb. 

Adviesraad
Aan de adviesraad sociaal domein is bij de vaststelling om advies gevraagd. Naar aanleiding van deze adviezen is een aantal wijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste zijn:
- er worden minder verschillende tarieven gehanteerd;
- de uitvoeringskosten van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) worden niet doorberekend aan de budgethouder

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant