Afbeelding

Provincie ziet geen noodzaak om in te grijpen bij kerk

Algemeen

WEESP - De Provincie Noord-Holland ziet op dit moment geen noodzaak om in te grijpen in de discussie rondom de Laurentiuskerk. Zo vertelt Carlien Boelhouwer van de provinciale SP. Op initiatief van die partij werd de kerk gisteravond besproken door de statencommissie.

"Wij maken ons zorgen over de toekomst van de kerk en we wilden graag dat de provincie op een vriendelijke en constructieve manier met de gemeente Weesp in overleg zou gaan over de toekomst. Helaas kregen we daar de handen niet voor op elkaar. Een meerderheid van de commissie vindt dat de zaak een gemeentelijke aangelegenheid is", aldus Boelhouwer.

Religieus Erfgoed
De SP wilde graag met de Laurentiuskerk als voorbeeld een bredere discussie over de toekomst van religieus erfgoed in de provincie opstarten. Maar ook voor een bijeenkomst over kerken was geen meerderheid.

"We houden de zaak nauwlettend in de gaten en in de lente krijgen we nog de discussie over een nieuw herbestemmingsfonds. Dan gaan we ook zeker de kerk in Weesp weer noemen", zo vertelt Boelhouwer.

Actie
Ook gaat ze kijken of er in Weesp zelf nog acties op touw gezet kunnen worden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant