De hoge randen in Leeuwenveld 2.
De hoge randen in Leeuwenveld 2.

Geen hekje, want dat tast ontwerp wijk aan

Algemeen

WEESP - De hoge randen van de grachten zonder hek in Leeuwenveld 2: onderdeel van het ontwerp van de wijk of gewoon gevaarlijk? De bewoners noemen het gevaarlijk, maar de gemeente houdt vast aan het ontwerp.

Onlangs reden twee buurtkinderen aan de Anna Horstinkstraat op een skelter uit een steeg per ongeluk zo de gracht in. Ze konden er op eigen kracht uitkomen, maar voor de buurt was het aanleiding om in een brief aan de gemeente om een hekje te vragen.

Ontwerp
Maar de gemeente ziet dat niet zitten. "Het is bekend dat het een waterrijke buurt is en het ontwerp van de wijk is vanaf het begin zonder hek geweest. Bewoners zullen rekening moeten houden met het water in hun woonomgeving. Ook kinderen moeten geattendeerd worden op het water in de buurt als zij buiten spelen", zo staat in een reactie op de brief uit de buurt.


Het bewuste steegje. 

Drogreden
De bewoners zijn boos. Ze vinden het een drogreden. "Dus. Uw verzoek tot betaling van de ozb-belasting is afgewezen. Het huis stond er al voordat de aanslag werd verstuurd", zo reageert een buurtbewoner. 

Ongelukken
Ze hopen dat het hekje er alsnog kan komen, zodat er niet nog meer ongelukken gebeuren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant