V.r.n.l. Burgemeester Van Bochove, Cees Sluyk en wethouder Eijking bij het schilderij
V.r.n.l. Burgemeester Van Bochove, Cees Sluyk en wethouder Eijking bij het schilderij

Gemeente neemt Sybilla in ontvangst

Algemeen

WEESP - "Enorm bedankt hiervoor", zo zei burgemeester Bas Jan van Bochove vandaag via de media tegen de Zuid-Afrikaanse familie Pieterse. De gemeente nam het schilderij De Vier Evangelisten van Sybilla officieel in ontvangst.

De Zuid-Afrikaanse familie kon er niet bij zijn en dus gebruikte de burgemeester ook weer de krant om zijn dank over te brengen. Het was namelijk via het WeesperNieuws dat de familie las over de problemen met het behoud van het 17de-eeuwse schilderij voor Weesp en besloot iets te doen. 

Geld
De familie Pieterse, geboren en getogen Weespers, stelde het benodigde geldbedrag voor het schilderij van Sybilla beschikbaar, waardoor het geschonken kon worden aan de gemeente. Met dit gebaar wilde de familie hun overleden ouders Bartel Pieterse en Anna Maria Pieterse-Sluyk eren, die hun werkzame leven in Weesp hebben doorgebracht.

Op het stadhuis nam CDA-raadslid, en familie, Cees Sluyk de honneurs voor de familie waar. 

Opening
Bij de feestelijke opening van het Museum Weesp op zaterdag 20 februari aanstaande zal wethouder Peter Eijking het schilderij van Sybilla onthullen. Vanaf dat moment zijn "De vier evangelisten" weer te bezichtigen voor het publiek.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant