Afbeelding

Een jaar buurtpanels: werkt het een beetje?

Algemeen

WEESP - Het animo van Weespers voor de Buurtpanels lijkt groot. Dat constateert het WeesperNieuws deze week in een ronde langs betrokken partijen.

De krant stuit op gevoelens van spijt, maar ook op daadkracht en veel initiatieven. In verslagen van de bijeenkomsten is een veelheid aan issues die spelen in een wijk te lezen. Een aantal praktische zaken, zoals het opknappen van bankjes in Hogewey en Aetsveld wordt samen met bewoners opgepakt, bij veel andere zaken is het een constatering van het probleem en een uitleg van de professionele organisaties waarom er niets aan kan worden gedaan.

Gemeente ook
De gemeente onderstreept deze werkwijze."Per wijk een zak geld naar eigen inzicht uit mogen geven is niet meer van deze tijd. Nu kijk je eerst wat er nodig is en beoordeel je per project waar de financiën vandaan moeten komen, welke professionele organisatie daarin een rol speelt en hoe je de kosten met elkaar binnen de perken houdt. De buurtpanels werken organisch en omdat bewoners actief meedoen, lijkt het aan te slaan in Weesp."

Maar er zijn ook gevoelens van heimwee naar de oude wijkoverleggen. Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant