Afbeelding

Winkelcentrum Achtergracht nog niet klaar: week 30

Algemeen

WEESP - De bouw van het winkelcentrum aan de Achtergracht ligt nu al 30 weken stil. Een aanfluiting in het algemeen en een parkeerprobleem in het bijzonder. Hoe lang duurt dit nog?

Al sinds juli vorig jaar is er niet gebouwd aan het grote winkelcentrum en aan het parkeerdek (160 parkeerplaatsen) daarbovenop. Bewoners en omliggende ondernemers zijn het meer dan zat. Er gebeuren regelmatig dingen die niet door de beugel kunnen. Vorige week werd het hek naar het parkeerdek opengebroken en kon er boven op het winkelcentrum worden geparkeerd. En dat is gevaarlijk, want het is nog niet af.

Dit weekend werd er wel een bordje op het raam geplakt: Open Huis a.s. zaterdag. Dat was uiteraard een grap. 

Geen reactie
Zowel Ahold (Albert Heijn) en De Grutterij (opdrachtgever) kunnen nog geen antwoord geven hoe het nu verder moet. Ook de gemeente Weesp kon vandaag niet reageren op de vragen hoe zij de situatie voor zich zien.

Wat is het probleem?
Het winkelcentrum bestaat uit twee grote winkelruimten. De eigenaar van het vastgoed kan geen huurder vinden die niet te veel concurrentie biedt aan Albert Heijn, de andere huurder. 
Zolang dat niet is opgelost, kan het parkeerdek niet gebruikt worden. Daardoor zijn er in de buurt dagelijks problemen met parkeren en laden en lossen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant