De dichtgetimmerde huizen aan de Kastanjelaan.
De dichtgetimmerde huizen aan de Kastanjelaan.

Sloop Kastanjelaan vertraagd vanwege vleermuizen

Algemeen

WEESP - De leegstaande, dichtgetimmerde woningen aan de Kastanjelaan kunnen nog niet worden gesloopt. Er zitten vleermuizen, zo bevestigt Annelies van Susante van Ymere. 

De woningcorporatie was door de Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp gewezen op de mogelijke aanwezigheid van het vliegende zoogdiertje. Uit onderzoek is gebleken dat zich in de huizen inderdaad vleermuizen ophouden, die nu in winterslaap zijn. 

Ecologisch advies
"We hebben nu een ecologisch adviesbureau om raad gevraagd. Die rapportage verwachten we binnenkort. We hopen dat daar oplossingen in staan die we met de Flora en Fauna Bescherming Weesp kunnen bespreken", aldus Van Susante. 

Leefbaarheid
Het is een lastige situatie voor Ymere: "Bescherming van planten en dieren is belangrijk, maar wij zijn tegelijk ook verantwoordelijk voor de leefbaarheid in de buurt. In dat licht bezien zou snel slopen beter zijn." 

Niet pluis
Rond de leegstaande huizen aan de Kastanjelaan is het namelijk al langer niet pluis. Er hangen vaak ongure types rond en de woningen worden met regelmaat opengebroken. Maandagavond werd een 16-jarige jongen in de steeg tussen de Kastanjelaan en winkelcentrum Hogewey onder bedreiging van een pistool beroofd van zijn telefoon. De politie houdt de straat al extra in de gaten. 

Nieuwe Oogst
Ymere wil de woningen slopen en vervangen voor 17 nieuwe woningen. Dit project heet Nieuwe Oogst en vorige maand is de inschrijving van start gegaan. De huizen gaan vanaf 260.000 euro kosten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant