Afbeelding

Doel: einde aan vuilniswagen door Weesp

Algemeen

WEESP - De vuilniswagen moet uit het oude centrum van Weesp verdwijnen. Dat zegt de GAD. Er wordt druk gewerkt aan verbeteringen.

Weesp heeft er als oude gemeente met al die oude straatjes en oude huizen belang bij om de autobewegingen van die zware vuilniswagens te minimaliseren. Kleinere wagens, elektrische auto's, creatiever en op maat gaan opereren, zo redeneert de GAD. 

Alternatief
"We willen dat er een alternatief voor de vuilniszak komt. Het liefst gaan we ervoor dat elk huishouden op een behapbare loopafstand hun afval gescheiden in een ondergronds afvaleiland kwijt kan. Dat is natuurlijk niet zomaar georganiseerd, daar komt heel veel bij kijken, maar dat is wel waar we uiteindelijk naartoe willen. Dan is het afgelopen met het ophalen van huishoudelijk afval en verdwijnt de vuilniswagen uit het centrum", zo vertelt George Koster van de GAD in het WeesperNieuws. 

"Al die zware stinkbakken door de straten, dat is gewoon niet goed. Niet goed voor het milieu en niet goed voor het wegdek en de huizen, dat moet echt anders."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant