Afbeelding

Scherpe vragen bij aftrap bestuurskrachtonderzoek

Politiek

WEESP - Burgemeester Bas Jan van Bochove gaf gisteravond de aftrap voor het bestuurskrachtonderzoek. Dat gebeurde tijdens een informatieavond. De belangstelling was niet heel groot, maar de aanwezigen wilden wel het naadje van de kous weten.

De gemeenteraad start het bestuurskrachtonderzoek om uit te vinden welke gemeentelijke organisatie er nodig is in de toekomst. Er komen onder meer 'stadsgesprekken' met bewoners en vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen. Daarmee moet duidelijk worden wat de wensen en verwachtingen vanuit de bevolking zijn. 

Samen en met wie?
Mede op basis daarvan neemt de gemeenteraad eind oktober een standpunt in over de vraag: zelfstandig blijven, samenwerken of fuseren - en met wie?

Provincie
Raadsgriffier Martin Frensel en raadslid Maarten Miner (voorzitter werkgroep) gaven tekst en uitleg. Er volgden kritische en opbouwende opmerkingen uit het publiek. Zo werd gevraagd in hoeverre de voorkeur van de gemeenteraad stand houdt bij de provincie Noord-Holland. Ook het principe 'slager keurt zijn eigen vlees' kwam aan bod.

Een ander punt was het betrekken van alle bevolkingsgroepen bij dit proces: op de informatieavond waren bijvoorbeeld geen jongeren af gekomen.

Uitnodiging
De avond was bedoeld om het proces uit te leggen. De volgende stap is het raadplegen van de bevolking via de stadsgesprekken. De gemeenteraad komt binnenkort met uitnodigingen en meer informatie, onder andere via het WeesperNieuws.

De burgemeester sloot de informatieavond af met de oproep aan alle inwoners van Weesp om hun betrokkenheid bij hun stad te tonen en aan dit onderzoek bij te dragen. 

Meer uitleg staat hier.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant