Afbeelding

'Dank jullie wel voor het redden'

Human interest

WEESP - Een tochtje met de scootmobiel eindigde voor de 77-jarige heer Boerma uit Weesp in een nachtmerrie. Hij belandde in de sloot en beleefde enkele angstige en zeer koude momenten. Gelukkig waren er omstanders die hem direct te hulp schoten. De heer Boerma wil ze graag bedanken voor het redden van zijn leven.

In de sloot
De kwieke, maar op zijn scootmobiel aangewezen, Weesper reed afgelopen donderdag langs de Gooiselandseweg, ter hoogte van de werkzaamheden bij de Klompweg. Een zware windstoot bracht hem uit zijn evenwicht. Hij viel en rolde de sloot in. Daar bleef hij hulpeloos liggen, want op eigen kracht kon hij zich niet op het droge hijsen.

Gelukkig kon de heer Boerma met zijn roep om hulp de aandacht trekken van voorbijgangers. Direct schoten vier mannen hem zonder aarzelen te hulp. Ze hielpen hem op het droge, belden 112 en ontfermden zich over de al bijna onderkoelde man totdat de ambulance kwam.

Wie zijn de helden?
Een van deze helden kon later worden getraceerd: Ricardo Scholten uit Weesp. Maar de anderen zijn van de weeromstuit onbekend gebleven. De heer Boerma hoopt ook met hen nog even in contact te komen. Of anders wil hij in elk geval via deze weg zijn grote dankbaarheid uitspreken. Hij is nog altijd erg geschrokken, maar naar omstandigheden gaat het weer redelijk goed met hem.

Bent u een van de redders? Als u ons mailt of belt, dan zorgen wij dat u in contact komt met de heer Boerma. redactie@weespernieuws.nl of (0294) 410333.

Ter hoogte van deze werkzaamheden raakte de heer Boerma van de weg.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant