Drie Weesper radiomakers met toekomst: Harry Donne van der Poel, Niels Baas, Kevin Ligtvoet.
Drie Weesper radiomakers met toekomst: Harry Donne van der Poel, Niels Baas, Kevin Ligtvoet.

Klinkt er straks een Gooise R op Radio Weesp?

Algemeen

WEESP - Ligt de toekomst van Radio Weesp nog wel in Weesp? Als het aan de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland (OLON) ligt, gaat onze lokale omroep op in een streekomroep. Betekent dat we Radio Weesp binnenkort uitspreken met een Gooise R?

Volgens de OLON kunnen lokale omroepen hun rol niet meer vervullen door gebrek aan financiën en kwaliteit en het verlies van bereik. "Gemeentegrenzen bepalen niet langer wat lokaal nieuws is, maar de leefwereld van de burger", aldus de organisatie, die nu als een olifant door de porseleinkast gaat om fusies tot stand te brengen: van 250 lokale omroepen terug naar 62 streekomroepen.

Voor de Gooi en Vechtstreek ligt er het voorstel van de NLPO om Radio Weesp, Radio 6FM (Blaricum, Eemnes, Laren en Huizen), GooiTV (Bussum, Naarden, Muiden, Wijdemeren) en RTI Hilversum één streekomroep te laten vormen. Met deze krachtenbundeling ontstaat een bereik van ruim 250.000 inwoners.

Versterkend werken
De bal ligt nu bij de lokale omroepen, die daar in ons gebied al over in gesprek zijn. Voorzitter Joop van Wijngaarden van Radio Weesp omschrijft dat als "voorzichtige opstartgesprekken". Dat er uiteindelijk iets gaat veranderen, is volgens Van Wijngaarden wel zeker. Maar hoe en wanneer is nu nog niet duidelijk. "We kijken wat mogelijk is. Dat doen we zorgvuldig. We moeten er met elkaar beter van worden, niet slechter. Ik zie zeker voordelen, een streekomroep kan versterkend werken voor ons allemaal."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant