Afbeelding

Gemeente vraagt om stop zand rijden

Algemeen

WEESP - De gemeente Weesp doet een dringend beroep op de projectontwikkelaars van de Bloemendalerpolder om maandag niet te beginnen met de zandtransporten. De gemeente is verrast door de nieuwe route die is gevonden. 

Bij buurtbewoners is veel verontwaardiging over de onverwachtse aankondiging, gisteravond, dat maandag zandwagens gaan rijden vanuit Muiden over de Korte Muiderweg en Leeuwenveldseweg om zand naar de Bloemendalerpolder te brengen. Er fietsen veel scholieren via deze route. 

"De gemeente Weesp is verrast door de berichtgeving. Wij zijn na het ontvangen van dit bericht direct in actie gekomen en in overleg getreden met de ontwikkelaars van Weespersluis. Inzet van het overleg is om het zandtransport via de alternatieve route niet op maandag 9 mei 2016 te laten aanvangen. Partijen bespreken momenteel met elkaar of de keuze van de ontwikkelaars de juiste is en welke mogelijkheden er verder voorhanden liggen. Hierbij staan uiteraard de veiligheid (van weggebruikers) en het algemeen belang voorop", aldus een woordvoerder. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant