Afbeelding

In allerijl informatieavond over zandtransporten

Algemeen

WEESP - Eerst zouden ze over het bedrijventerrein. Toen ineens over de Leeuwenveldseweg. Maar het laatste nieuws is nu dat de vrachtauto's met zand voorlopig nog helemaal niet rijden.

De ontwikkelaars van Weespersluis, de grote nieuwbouwwijk in de Bloemendalerpolder, maken vandaag bekend dat er eerst een informatieavond wordt gehouden. In elk geval tot die tijd gaat het zandtransport niet van start.

Bezorgd
De informatieavond is bedoeld voor bewoners van Leeuwenveld en anderen die bezorgd zijn over het passeren van 280 zandauto's per dag gedurende 125 dagen (voor de eerste fase). Maandag maakten de ontwikkelaars ineens bekend dat ze de zandauto's langs de Leeuwenveldseweg willen sturen, nadat de oorspronkelijke route via het bedrijventerrein een juridische strijd met een groep bedrijven opleverde.

Communicatie
De bewoners en ook de gemeente zijn onaangenaam verrast door deze boodschap. Op aandringen van de gemeente stellen de ontwikkelaars nu dus in elk geval hun communicatie bij.

Ze meldden vandaag het volgende: 

"De ontwikkelaars en de gemeente kunnen zich de bezorgdheid van de bewoners goed voorstellen. Inmiddels hebben de ontwikkelaars en de gemeente in gezamenlijkheid besloten om een informatieavond te houden. De zandtransporten gaan in elk geval niet van start voordat de informatieavond heeft plaatsgevonden. De informatieavond vindt plaats op woensdag 18 mei aanstaande van 19.30 tot 21.30 uur in de raadszaal van het stadhuis van de gemeente Weesp, Nieuwstraat 41 te Weesp.  Tijdens de informatieavond zullen bewoners nader worden geïnformeerd over de aangekondigde tijdelijke transportroute en over de maatregelen rond onder meer de (verkeers)veiligheid."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant