Bianca en Kees de Graaf (links) zijn boos op wethouder Herman Tuning (rechts).
Bianca en Kees de Graaf (links) zijn boos op wethouder Herman Tuning (rechts).

Weesp stevent af op schapenruzie

Algemeen

WEESP - Het laten begrazen van de schansen door schapen wordt zeer waarschijnlijk inzet van een volgende rechtszaak tussen de gemeente Weesp en de Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp. Eind mei moeten de schapen naar Weesp komen, dit tot woede van het echtpaar De Graaf van de stichting.

De gemeenteraad ging dit jaar akkoord met een proef om de schansen van Weesp te laten begrazen door schapen als alternatief voor het maaien. Wethouder Herman Tuning (GroenLinks) wil eind mei met de proef beginnen.

Maar dat mag niet van de Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp. Kees en Bianca de Graaf vertelden de raadscommissie SOB vanavond dat zij vinden dat het begrazen van de schansen door schapen valt onder het gewone maaibeleid van de gemeente. En daar loopt nog een rechtszaak over. In augustus wordt daar pas uitspraak over verwacht. Tot die tijd moet de gemeente niks doen, zo zeggen zij.

23 mei
Onzin, zegt wethouder Herman Tuning. Het begrazen van de schansen is iets anders dan maaien. En als Weesp tot augustus moet wachten totdat er misschien schapen mogen komen, is het seizoen al voorbij en heeft het geen zin meer. De wethouder laat de proef gewoon op 23 mei beginnen. 

Nieuwe rechtszaak
Kees en Bianca de Graaf lieten in hun betoog weinig illusie over wat dat voor gevolgen heeft: de twee starten weer een rechtszaak tegen de gemeente om dit te voorkomen. De zoveelste over de schansen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant