Afbeelding

DSB boos op wethouder om schapen

Algemeen

WEESP - Dat wethouder Herman Tuning volgende week maandag al schapen naar Weesp laat komen, is tegen eerdere toezeggingen in. Zo zegt de eenmansfractie van de DSB vandaag.

Bij de beslissing van de gemeenteraad over de schapen zat een advies waarin het college van B en W nog aan de gemeenteraad liet weten niet met de schapenproef te beginnen zolang de rechtszaak over het maaien van de schansen nog dient. "Wethouder Tuning dramt nu door dat op 23 mei al begonnen wordt met schapen op de schansen. De wethouder maakt zich hiermee echter schuldig aan pure misleiding van de gemeenteraad", zo schrijft fractievoorzitter Gerton van Unnik.

Tuning
Wethouder Herman Tuning gaf gisteren in de raadscommissie echter uitleg waarom hij die eerdere toezegging breekt. "Omdat de uitspraak van de rechter pas in augustus wordt verwacht en onze juristen zeggen dat de schapen wel gewoon mogen, gaan we toch nu al beginnen. Anders zouden de schapen dit jaar niet meer kunnen komen."

Of de schapen maandag echt in Weesp arriveren wordt zeer waarschijnlijk onderdeel van een rechtszaak. Kees en Bianca de Graaf wonden daar gisteren geen doekjes om

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant