Afbeelding

Nacht van Weesp puzzelt met afsluitingen

Algemeen

WEESP - Normaal gesproken is het puzzelen voor de deelnemers van de Nacht van Weesp, maar deze keer is het vooral de organisatie van de autopuzzelrit die aan het puzzelen is. Zaterdag is het evenement weer, maar zijn er ook veel wegwerkzaamheden.

Zaterdagmiddag vanaf half zes starten op het Grote Plein de 135 deelnemers aan de rit, altijd weer een spektakel. Vooral de oldtimers zijn lievelingen bij het publiek. De rit gaat dit jaar naar Almere en via Lelystad over de dijk naar Enkhuizen om daarvandaan over Hoorn terug te gaan naar Weesp. In de rit was opgenomen dat de deelnemers na de start over de Korte Muiderweg naar de snelweg A1 zouden afzakken, maar nu blijkt uitgerekend dit weekend de weg afgesloten. De organisatie is druk bezig om een alternatieve route te zoeken.

Zin in
Daan Pont van de organiserende ASV De Vechtstreek heeft er in ieder geval weer enorm veel zin in: "Het gaat een mooie tocht worden. We verwachten dat de Nacht van Weesp door alle routewijzigingen dit jaar ietsje langer duurt dan anders. De eerste deelnemers verwacht ik pas rond half vijf 's ochtends bij ons aan de Papelaan terug."

Kika
Wie zaterdagmiddag bij de start gaat kijken en van Porsches houdt, kan zijn hart ophalen. Er verschijnen zeker negen Porsches van een liefhebberclub aan de start. De Nacht van Weesp kent dit jaar voor het eerst ook een goed doel: de organisatie ondersteunt KiKa en maakt na de puzzelrit het bedrag bekend waarmee het onderzoek naar kanker bij kinderen wordt gesteund.

Wie alles wil weten over de Nacht van Weesp kan een kijkje nemen op de website: www.nachtvanweesp.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant