Afbeelding

Snoeisel in strijd tegen kanker

Algemeen

WEESP - Wie een taxushaag heeft kan vanaf nu het snoeisel weer apart laten ophalen zodat het verwerkt kan worden tot medicatie tegen kanker. In het snoeisel zit een stofje dat gebruikt wordt in chemotherapie. 

Taxus behoort tot de inheemse naaldbomen en wordt in Europa met name als haagplant gebruikt. Naast haar sierlijke uitstraling hebben de jonge scheuten van de taxus ook een geneeskrachtige werking. Al in 1963 ontdekten wetenschappers dat diverse taxussoorten anti-tumoractiviteiten vertonen. In de naalden van de jonge taxusscheuten zit het voorproduct van taxol, een stof die als hoofdbestanddeel dient van de chemotherapie.

Vanaf 15 juni kan iedereen snoeisel wegbrengen naar het scheidingsstation van de GAD aan de Nijverheidslaan. Vanaf dit weekend haalt de Stichting Taxus Taxi snoeisel gratis aan huis af. Kijk voor alle informatie op www.taxustaxi.nl. Voor informatie over de Stichting Vergroot De Hoop kijkt u op www.vergrootdehoop.nl. Alleen jonge scheuten (tot 15 cm) bevatten de stof. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant