Afbeelding

Verkeersproblemen maken weinig indruk

Algemeen

WEESP - Wethouder Herman Tuning lijkt er weinig zin in te hebben om de verkeerssituatie in wijk Zuid opnieuw te bekijken. Volgens hem is er weinig aan de hand met het eenrichtingsverkeer in de wijk.

Dat bleek deze week bij de behandeling van de verkeersplannen door de gemeenteraad. De politieke partijen hadden forse kritiek, met name op de enquête die door de gemeente is gehouden om de tevredenheid onder de bewoners te meten. Die vragenlijst werd zo'n vijf jaar later verstuurd dan afgesproken en mensen die hem niet invulden zijn door de gemeente automatisch als positief over de verkeersplannen genoteerd. Manipulatie, zo zeiden verschillende partijen.

Uit de buurt sprak Cor de Boer namens de bewoners en het Buurtpanel Zuid/Aetsveld in over de problemen die er zijn. Zo hebben de bewoners 490 kapot gereden tegels geteld in de wijk. Zij vragen om de situatie weer terug te veranderen naar de situatie zoals die vroeger was. 

Wethouder
Maar wethouder Herman Tuning leek weinig onder de indruk van alle argumenten. Een nieuw onderzoek naar de verkeerssituatie lijkt er niet te komen. Schoorvoetend beloofde hij de zaak opnieuw te bespreken binnen het college van B en W.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant