Schapenruzie: Kees en Bianca de Graaf (l) willen niet dat wethouder Herman Tuning schapen laat komen
Schapenruzie: Kees en Bianca de Graaf (l) willen niet dat wethouder Herman Tuning schapen laat komen

Zaak bij rechter, schapen komen toch even niet

Algemeen

WEESP - De komst van de schapen wordt uitgesteld. Zoals verwacht viel gisteren bij de gemeente een brief van de rechtbank op de mat. De Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp wil de komst van de schapen verbieden zolang er nog een rechtszaak over het maaien op de schansen loopt.

Wethouder Herman Tuning: "Wij kregen van de rechtbank gisteren een brief waarin de aanvraag van een voorlopige voorziening voor de schapen is aangekondigd. In die brief stond een aantal vragen aan de gemeente Weesp waar we binnen een week antwoord op moeten geven."

Onduidelijk
Omdat het onduidelijk is of Weesp ondertussen wel mag doorgaan met het halen van de schapen naar de schansen, heeft de wethouder besloten de proef uit te stellen. De schapen zouden maandagmiddag in Weesp worden verwelkomd, dat gaat dus niet door. 

"We gaan nu eerst die vragen beantwoorden en dan wachten we de zitting over de voorlopige voorziening af", zo vertelt de wethouder. 

Maaibeleid
Kees en Bianca de Graaf vertelden dinsdagavond al aan de gemeenteraad al dat zij voornemens waren de komst van de schapen te blokkeren omdat zij het in het algemeen niet eens zijn met het maaiplan voor de schansen van Weesp. De schapen maken volgens hen daar deel van uit. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant