Afbeelding

Rechter: zandtransporten mogen beginnen

Algemeen

WEESP - De zandtransporten over bedrijventerrein Noord mogen beginnen. De rechtbank heeft de bezwaren van de bedrijven tegen die transporten ongegrond verklaard. De bedrijven kunnen nog wel in hoger beroep.

Eind vorig jaar verenigden een aantal grote bedrijven zich tegen de transporten. Zij vrezen overlast, schade en verkeersongelukken als langs hun deuren het zand wordt aangevoerd dat gebruikt moet gaan worden voor de bouw van de wijk Weespersluis in de Bloemendalerpolder. Halverwege maart werden de transporten op last van rechtbank voorlopig stilgelegd in afwachting van een uitspraak in deze rechtszaak.

Korte Muiderweg
In de tussentijd opperden de ontwikkelaars om dan het zand maar aan te voeren over de Korte Muiderweg, maar dat plan wekte nog meer weerstand op.

Noord
En nu oordeelt de rechter dat de zandwagens gewoon over bedrijventerrein Noord mogen gaan rijden. De bezwaren van de bedrijven zijn ongegrond. De aannemer mag beginnen. Het is nog niet duidelijk of de bedrijven beroep aantekenen tegen de uitspraak; die mogelijkheid is er nog wel. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant