Afbeelding

Hotel Hart van Weesp breidt flink uit

Bedrijven

WEESP - Hotel Het Hart van Weesp is al 20 jaar het middelpunt van Weesp als het om prettig verblijven gaat in de stad, maar met de recente verbouwing straalt het enige stadshotel ook nog eens historische allure uit. Hiermee heeft het hotel ook nog eens haar capaciteit uitgebreid van 45 naar 67 kamers. Hotelmanager Peter Jansen ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Het blijft echter niet alleen bij de uitbreiding van het hotel met 22 kamers in de nieuwbouw aan de Herengracht. Ook het oude gedeelte is bezig met een prestigieuze upgrading: een nieuwe entree met een lounge, een uitbreiding van het ontbijtgedeelte en een grotere backoffice met storeruimte voor koffers en meer. Het bruist aan de Herengracht. Als er dan toch nog wat te wensen overblijft dan is dat een terras aan Smal Weesp. Jansen: "Daar zijn we druk over met de gemeente in gesprek. Ik hoop op een positieve uitkomst."

Je durft wel, zo'n grote uitbreiding?
"Het was echt hard nodig. Het oude Hart zat regelmatig helemaal vol, we kwamen kamers tekort. Vanaf april loopt het storm en dan is het heel vervelend dat je als enige hotel van Weesp nee moet verkopen. Af en toe is niet erg, maar het kwam te vaak voor. We zijn daarom waanzinnig wijs met de luxe kamers die we onze gasten nu kunnen aanbieden."

Net zo mooi van binnen als van buiten?
"We hadden deze huisjes aan de Herengracht al zeven jaar in ons bezit, maar het wachten was op alle vergunningen. De panden hadden al een historische aanblik, maar renovatie zat er niet in, met name vanwege de te lage verdiepingen. Die zijn niet meer van deze tijd. Maar ons geduldig wachten is beloond. We hebben op dezelfde prachtige locatie nu nieuwbouw neergezet die van de buitenkant niet te onderscheiden is van de oudbouw. Al het gemopper over het slopen is ook meteen verstomd: het heeft dezelfde historische aanblik als de huizen van vroeger, maar dan aangepast aan de eisen van de huidige tijd.

Met 22 kamers?
"De ruimte binnen in het pand is ongelooflijk. Elke kamer heeft haar eigen stijl en eigen kleur: we hebben de rode luxe kamers waar je met een bedbank ook met vier personen kan slapen, de wat kleinere charmekamers op de middenverdieping in de kleur groen en bovenin de blauwe cosy- en twinkamers waar je slaapt onder de beschutting van het schuine dak. Elk met een luxe badkamer. De kamers zijn nu een maand in gebruik en we krijgen alleen maar leuke reacties."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant

Meest gelezen