Louise Talapessy is een van de vrouwen die zich liet beschilderen, fotograferen en interviewen voor het boek 'Getekend Door'.
Louise Talapessy is een van de vrouwen die zich liet beschilderen, fotograferen en interviewen voor het boek 'Getekend Door'.

Golfcentrum in actie tegen borstkanker

Algemeen

WEESP - 'Geef je leven kleur', zo heet het evenement dat zaterdag 11 juni wordt gehouden bij Golfcentrum Weesp. De opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar BRCA-genmutatie, die de drager een verhoogde kans op borst- en eierstokkanker geeft.

Het event is een initiatief van golfster Petra Korevaar: "In mijn directe omgeving hebben meerdere mensen het BRCA 1- en 2-gen. Daarom wilde ik graag iets doen."

Getekend Door
De Weespse heeft gekozen voor de stichting Getekend Door. "Deze organisatie heeft een prachtig boek uitgebracht waarin vrouwen met borstkanker hun verhaal hebben laten optekenen in beeld - bodypaint - en woord. Dit boek steekt iedereen die met borstkanker te maken heeft een hart onder de riem. Bovendien wordt de opbrengst gebruikt voor onderzoek naar het gen."

Zomerfair en golf
Tijdens Geef je leven kleur zijn er de hele dag activiteiten op de golfclub. Er is van 10.00 tot 16.00 uur een zomerfair met taarten, massages en bodypaint door de mensen van Getekend Door. Ook het eerdergenoemde boek is die dag te koop. Om 10.00 en om 14.00 uur worden er 9-holesgolfwedstrijden gehouden, met vooraf of aansluitend een lunch in De Pitch. Tussen 10.00 en 15.00 uur worden er golfclinics gegeven, geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Om 16.00 uur is er een veiling. De kavels variëren van een custommade golfset tot een beautymake-over en kunst. Om 18.00 uur wordt de dag afgesloten met een culinair driegangendiner.

Aanmelden
Aanmelden voor de golfclinics of de golfwedstrijden kan via www.golfcentrumweesp.nl/geef-leven-kleur. Belangstellenden hoeven geen lid van de golfclub te zijn om mee te kunnen doen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant