Chiel Ariaans in het WeesperNieuws van 25 juli 1995.
Chiel Ariaans in het WeesperNieuws van 25 juli 1995.

Chiel Ariaans: 'Nie kniezen, nie zeuren'

Algemeen

WEESP - Hij werkte graag met jonge mensen, want "oude mensen kunnen soms zo zeuren". Was getekend: Chiel Ariaans. De voormalig Hofmaarschalk van de Weesper Moppen overleed afgelopen weekeinde op 80-jarige leeftijd. 

De marine bracht de vlak bij Nijmegen geboren Chiel Ariaans in 1965 naar Weesp. Hij werd al snel bekend als iemand die zich enthousiast inzette voor The Victory, ADE, de VVV en natuurlijk carnavalsvereniging De Weesper Moppen. Thuis mocht hij graag lezen en puzzelen, vooral doorlopers.

Voetbal
Het was opmerkelijk dat Ariaans ("Zeg maar Chiel") voorzitter is geweest van eerst The Victory en later ADE, twee Weesper voetbalclubs waar toch enige rivaliteit tussen bestond. Maar Chiel vond dat dat moest kunnen. "Dat zou anders toch te gek zijn?"

Prins
Geweldig trots was Chiel op het feit dat hij Prins Carnaval mocht zijn toen de Weesper Moppen 33 jaar bestonden, een jubileum dat groots werd gevierd. "Een absoluut hoogtepunt", zei hij in een interview in 1995 in het WeesperNieuws. Hij keek daarin ook uit naar zijn pensioen. Gevraagd of hij nog 'iets' in Weesp wilde gaan doen, zei hij dat hij dan wel vooral met jonge mensen wilde werken. "Oude mensen kunnen soms zo zeuren, daar heb ik helemaal geen zin in." 

Buut
Als buutprater van de Weesper Moppen sloot Chiel zijn buut dan ook altijd af met: "Beste mensen wat ik u wil vragen. Elkaar in het leven te verdragen. Laten wij proberen. Elkaar te waarderen. Zing, lach en laat een traan. Werk mee aan een prettig bestaan. En mocht u eens treuren. Denk aan mijn advies. Nie kniezen... nie zeuren."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant