Cees Pfeiffer van de Historische Kring vindt recreatievaart door stille gracht geen goed idee.
Cees Pfeiffer van de Historische Kring vindt recreatievaart door stille gracht geen goed idee.

Historische Kring vreest voor stilte gracht

Politiek

WEESP - De Historische Kring Weesp ziet niks in het plan om de Oudegracht weer met de Vecht te verbinden. "Deze mooie stille gracht met zijn rijke waterflora is nu een oase in de steeds drukker wordende Weesper binnenstad."

Het college van B en W stipte het idee maar weer eens aan in de discussie rondom het opengraven van de Achtergracht. Door de Oudegracht bij Achter 't Vosje met de Vecht te verbinden kan er een nieuw vaarrondje ontstaan.

Cees Pfeiffer van de Historische Kring reageert: "Vanuit cultuurhistorisch oogpunt vinden we het jammer dat het gemeentebestuur geen verder onderzoek meer gaat doen naar de mogelijkheid van het opengraven van de Achtergracht. We zijn ons bewust van de praktische bezwaren van een open gracht, maar er zijn verschillende, minder ingrijpende manieren om te laten zien dat deze gracht ooit onderdeel was van de water- en vestingstructuur van Weesp. Wij zijn tegen het plan om als alternatief de Oudegracht weer bevaarbaar te maken. Deze mooie stille gracht met zijn rijke waterflora is nu een oase in de steeds drukker wordende Weesper binnenstad. Bovendien biedt Weesp op dit moment al voldoende ruimte aan waterrecreatie."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant