Afbeelding
Foto: Scientist Rebellion

Bij nieuwe actie ook standbeelden van dieren geblinddoekt

Maatschappelijk

WEESP - Scientist Rebellion (SR) en Extinction Rebellion (XR) hebben gisterochtend opnieuw meerdere  standbeelden in Weesp geblinddoekt om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis en het gebrek aan maatregelen hiertegen door bestuurders. Het was de tweede actie in Weesp en de eerste keer dat, naast beelden van personen, ook dieren zijn geblinddoekt.

SR en XR roepen met de repeterende actie op niet langer weg te kijken en te luisteren naar  de klimaatwetenschap. Die is namelijk volgens beide helder: er zullen snel ingrijpende maatregelen moeten komen om voor iedereen een leefbare toekomst mogelijk te maken.
Ditmaal werden ook standbeelden van dieren geblinddoekt, want ook dieren worden bedreigd door de klimaatcrisis. “Nu al vindt er massasterfte plaats van dieren en planten. Elke verdere 0,1 graad opwarming van de aarde zorgt wereldwijd voor een toename van het risico op uitsterven van diersoorten en bedreiging van ecosystemen. Hiermee komt ook de leefbaarheid en voedselveiligheid in gevaar”, laten beide actiegroepen weten.

SR is een internationale beweging van wetenschappers die zich grote zorgen maakt over de klimaat en  ecologische crisis en die gelooft dat burgerlijke ongehoorzaamheid van wetenschappers een belangrijke rol speelt bij het versnellen van dringende klimaatactie.

XR is een wereldwijde burgerbeweging die zich inzet om het leven op aarde te behouden. Rebellen  van XR zetten met vreedzame, creatieve en ontregelende acties druk op overheden en bedrijven om te zorgen dat deze in actie komen tegen de klimaat- en ecologische crisis. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant