De brandweer arriveert bij kdv Hummeloord.
De brandweer arriveert bij kdv Hummeloord. Foto: Riz Jongerius

Brandweer naar Hummeloord vanwege vreemde lucht

112

WEESP - Kinderdagverblijf Hummeloord in de Jozef Israëlstraat meldde rond het middaguur een vreemde lucht. Medewerkers en kinderen hadden hoofdpijnklachten en voelden zich niet prettig, maar de eigen meters van het kinderdagverblijf lieten geen vreemde waardes zien.

De ambulance was als eerste ter plaatse om medewerkers en kinderen te controleren en snel daarna arriveerde de brandweer uit Muiden om het pand te controleren. De brandweer uit Muiden sprong bij omdat de brandweer in Weesp op dat moment even niet over een bevelvoerder beschikte, zo liet de woordvoerder van de brandweer later weten. 

De medewerkers van het kinderdagverblijf hadden in de lokalen waar de vreemde geur werd waargenomen alle ramen en deuren al opengezet om te ventileren. “Het juiste om te doen”, wist een van de brandweerlieden te melden, “maar ook vaak de reden dat de meters van de brandweer niets meer oppikken.” Er zijn uiteindelijk geen verhoogde concentraties van stoffen gemeten en het is onduidelijk wat de hoofdpijn heeft veroorzaakt.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant