Alwine van de Meent en Marien Weststrate: 'Ons doel is dat mensen weer zelf hun financiën kunnen regelen.'
Alwine van de Meent en Marien Weststrate: 'Ons doel is dat mensen weer zelf hun financiën kunnen regelen.' Foto: Ingrid Voet

2017 was een druk jaar voor de Schuldhulpmaatjes

Algemeen

WEESP Het kan iedereen overkomen: in de schulden raken. Sinds vijf jaar kun je in Weesp dan geholpen worden door een schuldhulpmaatje van de gelijknamige stichting. De crisis is voorbij, maar dat merken ze nog niet bij SHM, 2017 was juist een druk jaar.

Op dit moment zijn in Weesp, Muiden en Muiderberg 19 maatjes actief. Net genoeg om de vraag naar hulp en het aanbod in evenwicht te houden. De hulpvraag verschilt enorm. Bij de ene cliënt gaat het om het op orde brengen van financiën, de ander wordt een schuldsaneringstraject ingeleid. Uitgangspunt is cliënten zelfredzaam te maken, zodat zij hun financiën (weer) zelfstandig kunnen regelen. 

In het WeesperNieuws van deze week een interview met schuldhulpmaatjes Alwine van de Meent en Marien Weststrate: "In de schulden raken, kan iedereen gebeuren, is de ervaring van Alwine van de Meent die al 2,5 jaar als schuldhulpmaatje mensen begeleidt. "Mensen verliezen hun baan, worden ziek of gaan scheiden en als dan je inkomen daalt en je je uitgavenpatroon niet weet aan te passen, gaat het al snel mis."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant