Hier komen deze zomer meerdere kleinere sportveldjes.
Hier komen deze zomer meerdere kleinere sportveldjes. Foto: André Verheul
B&W-gesprek

Gemeente zegt: kom lekker bewegen op nieuw sportveld Papelaan

Sport

WEESP We krijgen er deze zomer aan de Papelaan een multifunctionele sportaccommodatie bij.

Het openbare kunstgrasveld, tussen de Weesper Tennisclub en De Adelaar, wordt vernieuwd en krijgt meteen een nieuwe indeling. Zo ontstaan veldjes voor beachvolleybal, voetbal en allerlei andere sporten. Daarnaast is er ruimte voor een eigen korfbalveld voor korfbalclub Argus.

Jong en oud
Wethouder Astrid Heijstee presenteerde het ontwerp in ons wekelijks B&W-gesprek. Behalve het korfbalveld, is alles openbaar en gratis toegankelijk. "Ik hoop dat veel mensen uit de buurt, jong en oud, er gebruik van gaan maken. Dat zeg ik ook als wethouder voor sociaal domein en zorg: dit draagt bij aan meer bewegen en het meer ontmoeten van elkaar."

Klik in de player om het sportieve gesprek met de wethouder te beluisteren. Het nieuwe veld komt na 4 minuut 27 aan de orde.

Padel
Er blijft nog een klein hoekje vrij, waar mogelijk in de toekomst een veld voor padel gemaakt kan worden. "Een vorm van tennis met kleine rackets, gespeeld in een soort kooi. Bij de tennisvereniging kunnen ze je er veel meer over vertellen", zo weet Heijstee, die zelf overigens niet onverdienstelijk tennist.

FC Weesp
Het nieuwe veld wordt deze zomer aangelegd, tegelijk met de vervanging van twee van de drie kunstgrasvelden bij FC Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant