Afbeelding
Foto: F. v.d. Bergh

Tegenstand over bouwplan Kostverlorenflat houdt aan

Buurt / wijk

WEESP - De buurtbewoners rond de Kostverlorenflat houden bezwaar tegen de komst van appartementencomplexen op de plek van de gesloopte flat, ook nu Ymere de plannen na alle klachten wat heeft aangepast

De buurtbewoners hebben vooral problemen met de bouwhoogte. De appartementengebouwen zouden zes etages hoog worden. De buurt noemt dat te massaal en pleit voor twee etages lager, wat Ymere weer tegemoet komt door met vijf etages te komen. 

De voornaamste groep van, naar eigen zeggen, zeker honderd mensen noemt het ontwerp nog steeds te massaal. "We houden vast aan appartementencomplexen van vier woonlagen. De hoop op laagbouw hebben we helaas moeten laten varen en we denken dat we met deze vier etages al heel veel water bij de wijn doen", vertelt woordvoerder Fred van den Bergh. "De aangepaste plannen hebben wat ons betreft niet meer draagvlak gekregen. Naast dat we de vijf etages van de twee losse appartementencomplexen te hoog achten, hebben we ook problemen met de hoge toren boven op het winkelcentrum. Dat wordt een gebouw van zeven etages. We hebben het berekend en dat deel wordt nagenoeg net zo hoog of zelfs hoger dan de oude Kostverlorenflat. Dat gaat ons echt te ver. We merken ook dat de bewoners van het Casparushof daar grote problemen mee hebben. Het wordt allemaal veel te groot. En daarnaast houden we zorgen over de parkeerdruk straks. Wat ons betreft moeten de plannen verder worden aangepast voordat we ermee kunnen leven dat er weer gebouwd gaat worden."

Het is daarmee onzeker hoe dit project nu verder gaat. Ymere laat weten de plannen verder uit te gaan werken, ook samen met de omwonenden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant