Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

As met Allure met feestje geopend

Buurt / wijk

WEESP - Bewoners, de wethouder en enkele andere betrokkenen hebben vrijdag de 'As met Allure' geopend, de gloednieuwe entree van Weesp over de C.J. van Houtenlaan en de Groeneweg. 

Het werk aan de weg werd met een feestje afgerond. Buurtbewoners plantten samen de laatste bomen en daarnaast werd een stenen gravure in de straat onthuld. De gravure geeft exact de ingang van de oude vesting van Weesp weer. Het moet de toch al verbeterde weg wat meer cachet geven.

Werkzaamheden
De doorgaande weg heeft een ware metamorfose achter de rug. De C.J. van Houtenlaan en de Groeneweg werd aangepast tot de 'rode loper' van het centrum van Weesp. De weg werd fors vergroend, onder meer met een bomenrij aan twee kanten van de weg. Ter hoogte van de kruising met de Singel zijn er twee platen met een gravure die verwijzen naar de vesting van Weesp. 

Verkeerstechnisch zijn er ook de nodige aanpassingen gedaan. Zo mag je er nu nog maar 30 km/uur rijden, is de weg wat smaller, zijn er drempels en zijn er bredere stoepen. Alle kruisingen zijn nu gelijkwaardig. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant