Ook op deze strook staan nu woningen gepland.
Ook op deze strook staan nu woningen gepland. Foto: Google
B&W-gesprek

Buurt fel tegen bebouwing Sinnigvelderstrook

Buurt / wijk

WEESP - Het bouwplan voor de locatie van de voormalige Jan Woudsmaschool behelst ook het bebouwen van een groenstrook langs de Sinnigvelderstraat. Tot grote verrassing en onvrede van buurtbewoners. Ze dringen aan op het terugdringen van de bouwvlek, maar de uitleg van wethouder John Vos (WSP) geeft ze weinig hoop.

De omwonenden zijn niet tegen de komst van de woningen, waarvan het grootste deel betaalbaar en bestemd voor jongeren. Wel zijn ze tegen de omvang van de bouwvlek. Veel buurtbewoners schrikken er enorm van dat er ook nieuwbouw van vier etages hoog ingetekend is op het veldje langs de Sinnigvelderstraat waarvan zij dachten dat het groen zou blijven. Tientallen buurtbewoners kwamen in december al inspreken in de raadscommissie. Ze haalden 177 handtekeningen op tegen het plan.

In ons wekelijks B en W-gesprek legt wethouder Vos uit hoe de procedure tot nu toe is gelopen. "Er ligt een schetsmatig plan van de projectontwikkelaar voor 88 woningen. Dat is gebaseerd op de kaders die door de gemeenteraad zijn gesteld. Dat alles is opgeschreven in een contract, dat is ondertekend door de gemeente en de ontwikkelaar." Belangrijke kaders zijn: de hoeveelheid woningen, de maximale koop- en huurprijzen (140.000 euro respectievelijk 418 euro per maand) en het behoud van een minimale hoeveelheid groen. De buurtbewoners richten zich op dat laatste als ze wijzen naar de Sinnigvelderstrook: die moet volgens hen dus groen blijven. Maar Vos zegt: "Ook dat stukje grond is verkocht aan de ontwikkelaar. De bewoners hebben zich kennelijk niet gerealiseerd dat dat ook bebouwd zou worden. De gemeenteraad heeft zich dat heel goed gerealiseerd, want die heeft de kaders ook voor dat stukje vastgesteld."

Lees meer op WeesperNieuws Extra

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant