Afbeelding
Foto: Ingrid Voet

Hekken geplaatst op pleintje Julianastraat

Buurt / wijk

WEESP - Begin deze week zijn er toegangspoorten geplaatst voor de binnenplaats van het wooncomplex aan de Herenstraat/Julianastraat.

Op slot zitten ze nog niet, maar het is wel de bedoeling dat dit op korte termijn gaat gebeuren. De huurders van het wooncomplex kunnen dan met een sleutel het binnenterrein op.

Het terrein is onderdeel van het wooncomplex van eigenaar Ymere en geen openbare ruimte. Ymere heeft de grondige opknapbeurt van het pleintje aangegrepen om de binnenplaats af te sluiten. De huurders van het wooncomplex ervaren al langere tijd overlast van hangjongeren, drugsgebruik en ook van geschreeuw van kinderen en ballen tegen de ramen, meldt een woordvoerder van Ymere.

Bezwaar
Als de hekken op slot gaan, kunnen ook jonge kinderen uit de omliggende straten niet langer op het pleintje spelen. In deze drukke buurt een van de weinige plekken waar ze dat veilig kunnen doen. Reden voor gezinnen uit de omliggende straten om bezwaar aan te tekenen tegen de poorten, maar de gemeente heeft besloten een omgevingsvergunning voor het plaatsen van de hekken te verlenen.

Dilemma
"Wij vinden het heel vervelend dat we deze maatregel moeten nemen, maar we moeten dit voor onze huurders oplossen", meldt de woordvoerder van Ymere. "We willen een goede buur zijn voor andere bewoners en dit was voor ons dan ook een dilemma, maar onze huurders ervaren overlast en de meerderheid is dan ook blij met deze maatregel. De kinderen van de huurders kunnen nog wel gewoon op het plein spelen."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant