Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Eerste aanzet voor terrassenplan klaar

Politiek

WEESP - De gemeente heeft een eerste aanzet voor het nieuwe terrassenbeleid dat vanaf komende zomer moet gaan gelden klaar. Het conceptplan wordt maandag over een week besproken met betrokkenen en andere belangstellenden. 

Er wordt al veel langer gesleuteld aan dat terrassenbeleid. De nieuwe regels moeten de gemeente meer handvatten gaan geven als het gaat om wat er wel en niet mag met terrassen, maar moet er aan de andere kant ook weer voor zorgen dat er meer terrassen kunnen komen. Er wordt onder meer gedacht aan het (tijdelijk) ombouwen van parkeerplaatsen tot terrassen of terrassen op het water. 

Aan het terrassenbeleid is een lang traject met gespreksavonden en een enquête vooraf gegaan. Alle Weespers en ondernemers konden hun mening geven, meer dan zevenhonderd mensen deden dat. 

Aan de hand van deze input en de resultaten van de enquête heeft de gemeente nu een terrassenplan geschreven. Dat wordt op maandag 25 februari gepresenteerd en besproken. Dat gebeurt met een avond op het gemeentehuis, vanaf 20.00 uur. Aanmelden daarvoor kan op informatieavond@weesp.nl. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant