Afbeelding
advertentie

De leukste fietsroutes in Weesp

Algemeen

WEESP De omgeving rondom Weesp kent meer dan genoeg leuke fietsroutes, al heeft de regio ook veel te bieden voor de wandelaars. Tevens heeft Weesp qua natuur voor ieder wat te bieden, wat natuurlijk altijd mooi zal zijn. Daarnaast kent dit gebied meerdere vestingen en forten.

Hieronder kunt u informatie over verscheidene routes rond Weesp vinden, welke u kunt volgen bij het fietsen of wandelen. De experts van FITFORBEACH adviseren u om een voldoende watervoorraad mee te nemen voor deze tochten, zodat u onderweg geen eventuele stop hoeft te maken om iets van drinken te kopen. Bovendien zult u geen last krijgen van een vochttekort. 



Bron: https://forten.nl/forten/vesting-naarden/

Fietsroute onder de Ankeveense plassen

De fietsroute onder de Ankeveense plassen mag dan aan de lange kant zijn met 57.78 kilometer, het is het meer dan waard. De route fietsen zal net wat meer dan 4 uur duren, waarin u van alles zult tegenkomen. Het heeft een landelijk thema, wat u zeer zeker gaat tegenkomen tijdens het fietsen. U zult onder andere Weesp aanhalen, maar de route neemt u met name langs de gemeente Gooise Meren. Deze gemeente bestaat uit drie steden, te weten Bussum, Naarden en Muiden. Het bestaat nog maar kort, de Gooise Meren werd namelijk in 2016 gestart. Naarden, een van de drie steden, is voornamelijk bekend door de stervormige vesting, wat onwijs goed bewaard is gebleven. Deze vesting heeft zes bastions, een dubbele grachtengordel en ook een dubbele omwalling. Over deze verdedigingswerken valt te lopen, al is een rondvaart ook mogelijk. Het grootste gedeelte van deze vesting is open voor het publiek, er is tevens een museum genaamd het Nederlands Vestingsmuseum. Muiden heeft tevens een stukje Nederlandse historie met de Muiderslot, wat een waterburcht is uit de dertiende eeuw. Het is een middeleeuws kasteel dat tegenwoordig gebruikt wordt als rijksmuseum. Muiden heeft tevens een vesting, wat Muizenfort wordt genoemd, wat onder andere twee bunkers heeft die te bereiken zijn via loopgraven. Ook de forten van Weesp komt u tegen op deze fietsroute, die tevens onderdeel uitmaken van de Stelling van Amsterdam. 

Fietsroute langs water en historische plaatsen

Een andere fietsroute die Weesp aanhaalt is de fietsroute langs water en historische plaatsen. Naast Weesp komt u op deze route ook langs Abcoude en Vreeland. Bij de fietsroute langs water en historische plaatsen volg je over het algemeen de rivier de Overijsselse Vecht, wat in totaal 167 kilometer lang is. Hiervan bevindt 60 kilometer zich in Nederland, wat uitmondt bij Zwolle in het Zwarte Water. De lengte van deze route is ongeveer 45,5 kilometer lang, wat u net wat meer dan 3 uur gaat kosten om het te fietsen. Naast de Overijsselse Vecht komt deze fietsroute ook langs de Gaasperplas, wat een kunstmatige recreatieplas is in Amsterdam-Zuidoost. Het is ontstaan door zandwinning voor de bouw van Gaasperdam aan het einde van de jaren 1960. Zoals eerder al genoemd is komt de fietsroute langs water en historische plaatsen langs Weesp, Abcoude en Vreeland. Abcoude ligt vlakbij Amsterdam-Zuidoost en heeft meerdere bezienswaardigheden die een afstap waard zijn, zoals Fort Abcoude. Dit is in de zomermaanden te bezoeken en is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, het was zelfs het eerste fort speciaal gebouwd hiervoor. Vreeland is een dorp in de provincie Utrecht, al had het oorspronkelijk stadsrechten. Vreeland staat voornamelijk bekend om Kasteel Vredelant, wat een grensburcht is. 

Fietsroute parken in Amsterdam

Een fietsroute die ook bij Weesp langsgaat is de fietsroute parken in Amsterdam. Zoals de naam al aangeeft fiets je op deze route voornamelijk door de parken van Amsterdam, met het Vondelpark natuurlijk als hoogtepunt. Desondanks is het Vondelpark niet het grootste park op de route, dit is namelijk De Lange Bretten. Dit heeft zich ontwikkeld tot woest natuurgebied. Deze route is de langste van de drie genoemd in dit artikel, het is namelijk 70,47 kilometer lang. Het fietsen hiervan duurt net wat meer dan 5 uren, maar dit is het meer dan waard. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant