Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Weesp doet mee aan WeMakeThe.City

Algemeen

WEESP - De stad is van iedereen, maar om écht iedereen gelijkwaardig te laten meedoen en meedelen is WeMakeThe.City in het leven geroepen. Weesp sluit zich erbij aan.

WeMakeThe.City manifesteert zich als 'het grootste stadsfestival van Europa'. Het is een Amsterdams initiatief en wordt breed gesteund door instellingen, bedrijven en mensen. De opdracht is groot. "Het omvangrijke vraagstuk van de economische en sociale tweedeling manifesteert zich in alle wereldsteden en vraagt om rigoureuze ingrepen om de ontwrichting van samenlevingen tegen te gaan", lezen we op de website.

Stadsgesprek
Weesp haakt aan met een stadsgesprek op 18 juni in de Van Houtenkerk aan de Oudegracht. Centraal thema: 'Met elkaar maken we de stad!'

Het gesprek is van 18.00-21.00 uur. Vanaf 17.30 is de inloop en staat er soep klaar. Iedereen is welkom, deelname is gratis. Aanmelden kan via amerkx@weesp.nl.

De bijeenkomst gaat over de interactie tussen de gemeente en inwoners. "Weespers kennen als geen ander hun stad en hebben daar ideeën over. We willen horen op welke manieren de Weespers met ons willen meedenken over ontwikkelingen en hoe de gemeente kan ondersteunen", legt wethouder Léon de Lange uit.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant