Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Eendracht wil terras op Grote Plein

Buurt / wijk

WEESP - De Eendracht heeft een vergunning aangevraagd voor een terras op het Grote Plein. Het café-restaurant hoopt de tafeltjes nog deze zomer te kunnen neerzetten.

Manager Damy Schuhmacher denkt voor de deur van zijn zaak een dubbele rij tafeltjes kwijt te kunnen, in totaal twaalf tot dertien stuks. "De eerste rij langs onze gevel, met een tweede rij ernaast op de parkeerplaatsen voor onze deur, die hierdoor dan in het terrassenseizoen tijdelijk komen te vervallen - dat gebeurt elders in het centrum ook al", legt de Driemonder uit.

Lees ook op WeesperNieuws Extra: De Eendracht wil twaalf tafeltjes voor de deur

Volgens hem blijft er voor voetgangers - en andere weggebruikers - nog voldoende ruimte over op het Grote Plein. "De vergunningaanvraag ligt op het stadhuis; hopelijk verloopt de procedure voorspoedig en kunnen we het terras zo snel mogelijk neerzetten. Het zou zonde zijn als De Eendracht niet kan meedoen aan het Weesper terrassenseizoen."

Politieke discussie
Schuhmacher houdt de politieke discussie die momenteel over het Weesper terrassenbeleid wordt gevoerd dan ook nauwlettend in de gaten. Het college van B en W worstelt met de regels voor terrassen, want er moet een balans komen tussen leefbaarheid en levendigheid. De gemeenteraad gaf vorige maand uitgangspunten mee, het college verwacht op 3 juli met een aangepast voorstel terug naar de raad te komen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant