De burgemeester waarschuwt horeca voor het laatst (dit is een archieffoto en betreft geen café waarvan geconstateerd is dat de regels worden overtreden-red.).
De burgemeester waarschuwt horeca voor het laatst (dit is een archieffoto en betreft geen café waarvan geconstateerd is dat de regels worden overtreden-red.). Foto: WeesperNieuws

Burgemeester waarschuwt horeca voor het laatst

Algemeen

WEESP Burgemeester Van Bochove is klaar met het waarschuwen van de horeca in Weesp. Hem bereiken de laatste tijd steeds vaker berichten dat in de horeca de anderhalvemeterregel aan de laars worden gelapt. “Vandaar deze nadrukkelijke waarschuwing.” 

Gisteren berichtte WeesperNieuws over het toenemende aantal coronabesmettingen in Weesp, met name de laatste dagen. Volgens het coronadashboard van de GGD Gooi en Vechtstreek zijn er tot nu in Weesp 134 besmettingen geconstateerd en daarmee steekt Weesp relatief gezien (het aantal besmettingen in relatie tot het aantal inwoners) samen met Huizen zeer negatief af in vergelijking met de Gooigemeenten. de laatste vier dagen is het aantal besmette personen opgelopen van 121 naar 134 nu: en stijging met meer dan 10- procent. 

Meer uitgesproken
Burgemeester Van Bochove weten dat er nog geen maatregelen in de pijplijn zit, maar vandaag is hij meer uitgesproken. “Mij bereiken de laatste tijd meerdere signalen dat het in de Weesper horeca echt beter kan en dat men zich onvoldoende aan de regels houdt. Op dit moment zijn wij zere nadrukkelijk bezig om dit in beeld te brengen en zo nodig zullen wij maatregelen nemen als blijkt dat er plekken zijn waar men zich onvoldoende aan de regels houdt. Ik zeg daarom tegen iedereen die naar de horeca gaat en tegen iedereen die een horecazaak heeft: let op uw zaak.”

Goed geluisterd
Het is nu de vraag waar dit toe leidt. “Of dit een staartje gaat krijgen? Ik hoop van niet. Ik hoop dat er goed geluisterd wordt naar wat ik zeg en de oproep die ik plaats om de regels in acht te nemen. Als iedereen doet wat-ie moet doen, dan hoort niemand er meer wat over. Maar als men dat niet doet, dan wordt het een ander verhaal. En iedereen mag dit inderdaad zien als een nadrukkelijke waarschuwing”, aldus Van Bochove.

Regio’s
Zojuist maakten premier Rutte en minister De Jonge bekend dat in een aantal regio’s er wordt opgeschaald met het aantal te nemen maatregelen. De veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek werd daarbij niet genoemd, maar met Amsterdam-Amstelland, Utrecht en Hollands Midden wordt dit gebied zowat omsingeld door regio’s waar het aantal besmettingen snel oploopt.

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant