Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

De Weesper Cultuurreis: thuis genieten van de Weesper cultuur

Algemeen

WEESP De cultuursector van Weesp heeft een creatieve oplossing bedacht nu live ontmoetingen ongemakkelijk zijn. Op zondag 27 december kunnen Weespers een online cultuurreis vanuit hun huis maken. De Weesper cultuurreis 2020 wordt dan via YouTube uitgezonden.

Een hele middag cultuur snuiven met filmpjes van kunstenaars, artiesten en diverse culturele instellingen. Afgewisseld door een fotowedstrijd met tips & tricks en een quiz over het jaar 2020.

Verrassende ontmoetingen
Aan bod komen onder andere: City of Wesopa, Theaterschool Zone 1380, Het Domijn, de Van Houtenkerk, het museum en de bibliotheek. Alfred van den Heuvel is de gids op deze reis en er zijn verrassende ontmoetingen tussen artiesten, schrijvers, kunstenaars of met instellingen. Het gaat bijvoorbeeld over de herleefde jenever- en biercultuur en natuurlijk de nog steeds bestaande chocoladetraditie. Daarnaast worden enkele nieuwe bewoners van Weesp geïnterviewd over hun verwachtingen wat cultuur betreft.

Fotowedstrijd en quiz
Voor de fotowedstrijd kan iedere Weesper maximaal drie foto’s insturen over wat je het meest heeft beziggehouden in de coronatijd. Anneke Kroonenberg zal in de uitzending de foto’s bespreken met tips & tricks en de winnaars bekend maken. De quiz over het jaar 2020 wordt verzorgd door quizbureau Snel van Begrip. Kijkers kunnen deze thuis spelen en intussen met hun teamgenoten overleggen. De winnaars worden de volgende dag bekend gemaakt.

Ideeën voor de uitzending kunnen voor 6 december worden ingestuurd naar: weespercultuurreis@gmail.com

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant