Sport is belangrijk voor jong en oud.
Sport is belangrijk voor jong en oud. Foto: Trudy Kroese

Sportclubs en maatschappelijke organisaties ondertekenen Lokaal Sportakkoord

Algemeen

WEESP Ruim 25 maatschappelijke organisaties en  sportverenigingen ondertekenden maandag het Lokaal Sportakkoord. Hiermee zijn de krachten van de verschillende sport- en beweegaanbieders in Weesp gebundeld. Voortaan wordt meer kennis en ervaring met elkaar gedeeld en worden gezamenlijk sport- en beweegactiviteiten opgezet. Op deze manier kan sporten en bewegen beter onder de aandacht van Weespersworden gebracht.

De komende tijd wordt gewerkt aan een groter sport- en beweegaanbod voor jong en oud. Bijvoorbeeld voor mensen met een visuele, lichamelijke of verstandelijke beperking. Ook wordt aandacht besteed aan het ontwikkelingen van activiteiten voor kinderen die niet goed mee kunnen doen met het reguliere sportaanbod.

Wethouder sport Astrid Heijstee: ”Een goed sportklimaat maak je samen. En dat is nu gebeurd. Helaas moest de bijeenkomst digitaal plaatsvinden, maar dat neemt niet weg dat ik ontzettend trots ben dat dit akkoord er nu is en dat we met elkaar aan de slag kunnen. Want we weten allemaal, vooral nu, dat sporten en bewegen belangrijk is. Er zijn vijf ambities voor dit Sport Akkoord geformuleerd: inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale aanbieders, positieve sportcultuur en van jongs af aan vaardig in bewegen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant