De oude Renault-garage, nu al in handen van de gemeente
De oude Renault-garage, nu al in handen van de gemeente

Ontwikkeling Nijverheidslaan gericht op watersport

Algemeen

WEESP - Op de braakliggende stukken grond aan de Nijverheidslaan moet een hoek voor de watersport komen. De bedrijven die op de rest van het bedrijventerrein zitten, kunnen blijven.

Dat vertelt wethouder Christian Zierleyn in reactie op het bericht dat de Nijverheidslaan in fasen moet worden getransformeerd

Het college van B&W wil zich nu richten op het braakliggende deel en de panden die al door de gemeente zijn gekocht. "We laten de rest voorlopig zitten. Zo kunnen we de bedrijven op de rest van de Nijverheidslaan zekerheid geven. Zij mogen daar blijven."


Wethouder Zierleyn: Bedrijven kunnen blijven op Nijverheidslaan.

Voor de herontwikkeling van de braakliggende gronden wordt het oude plan voor de woonwijk als leidraad gebruikt. Ook toen was daar al een 'nautisch kwartier' ingetekend, met bedrijven die gericht zijn op watersport. Daarnaast komt er mogelijk ook wat kleinschalige woningbouw.

Daarmee lijkt het plan om de hele Nijverheidslaan in een keer te ontwikkelen tot woonwijk definitief van de baan. Door maar een deel van het plan op te pakken, wordt het project makkelijker te realiseren.

Ontwikkelaar Dura Vermeer trok zich enkele maanden geleden terug uit het project. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant