De sterrenwacht in aanbouw
De sterrenwacht in aanbouw Foto: KNVWS 't Gooi

Weesp betaalt mee aan regionale Sterrenwacht

Algemeen

WEESP - Dankzij de gemeente Weesp is de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) afdeling 't Gooi weer een stapje dichter bij de realisatie van een eigen sterrenwacht. 

B en W Weesp hebben besloten een eenmalige subsidie van 1500 euro te verstrekken, op voorwaarde dat de scholen in Weesp worden betrokken bij de activiteiten van de vereniging.

Die voorwaarde is voor de vereniging geen enkel probleem. "Wij ontvangen hier graag leerlingen voor speciale lessen, presentaties of zonnekijkdagen", laat voorzitter Lynn van Rooijen-McCullough weten. 

De permanente sterrenwacht komt op de zolder van het nieuwe gebouw van Natuurmonumenten in 's-Graveland. De benodigde 60.000 euro is vooral nodig voor de kostbare apparatuur.

"Dankzij de subsidie van de gemeente Weesp zitten we nu net over de helft. We kunnen straks starten met een paar mooie telescopen, maar we hebben ook nog een aardig verlanglijstje. Voor sterrenstelsels, planeten en de zon zijn namelijk allemaal verschillende telescopen nodig om ze echt goed te kunnen bekijken." 

De sterrenwacht moet begin volgend jaar opengaan. De vereniging houdt nu ook al sterrenkijkavonden, maar die vinden in de buitenlucht plaats. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant