College van Hilversum ziet wel wat in intensievere samenwerking
College van Hilversum ziet wel wat in intensievere samenwerking

Hilversum ziet wat in intensievere samenwerking

Politiek

WEESP - Hilversum wil meer samenwerken met Wijdemeren. En als Weesp wil, ook met Weesp. Dat schrijft het college van B en W van Hilversum in een brief aan de colleges van beide gemeenten.

In die brief juicht Hilversum een intensivering van de samenwerking met Wijdemeren toe.

Betere samenwerking is volgens burgemeester Pieter Broertjes in het belang van de inwoners. Hilversum ziet op bijna alle werkterreinen kansen tot nauwere samenwerking. Vooral op het gebied van het Sociaal Domein zijn er mogelijkheden.

Weesp wordt uitgenodigd: "In onze gesprekken met het college van Weesp zullen wij voorstellen dat wij met deze gemeente graag een soortgelijke verkenning naar de meerwaarde van samenwerking willen doen", tekent Broertjes op in de brief.

Opvallend is dat het woord fusie niet in de brief voorkomt, terwijl Wijdemeren graag voor 2020 met Hilversum en Weesp wil fuseren.

En of Weesp ingaat op de handreiking is al helemaal de vraag. In een recent raadsdebat spraken de raadsleden van het Vechtstadje zich unaniem uit voor een intensievere samenwerking met de gemeenten langs de Vecht.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant