Impressie van Leeuwenveld 3
Impressie van Leeuwenveld 3

Kikker en pad leggen bouw plat

Algemeen

WEESP - De start van de bouw van het tweede deel van Leeuwenveld 3 (fase 1.2) is op last van Kees en Bianca de Graaf van de Flora en Faunabescherming Weesp stilgelegd. De natuurliefhebbers hebben dat bij de rechter afgedwongen, zo melden zij. 

De natuurliefhebbers stellen dat de bouwplaats het leefgebied is van de beschermde heikikker en rugstreeppad. 

"Ook is de stichting van oordeel dat er momenteel rugstreeppadden in de zandplaat overwinteren, rugstreeppadden zijn namelijk dol op zand als overwinteringsplaats. Eerder verbood het ministerie ook de start van de bouw om deze reden maar kwam hier later weer op terug. Reden voor de stichting om een kort geding te voeren", zo vertelt de familie De Graaf.

Blauwhoed moet nu het af te graven zand (1000 zandwagens) - wat men voornemens was op het nog niet bouwrijp gemaakte deel naast de zandplaat te storten - elders deponeren. 

De bouw van de eerste fase van Leeuwenveld kan wel gewoon doorgaan. 

Bloemendalerpolder
Er mag ook niet worden gestart met de aanleg van de bouwweg voor de nieuwbouw in de Bloemendalerpolder. Men dient eerst ontheffingen te verkrijgen voor de vernietiging van het leefgebied van de heikikker en rugstreeppad. Een compensatie van het leefgebied kleeft hier aan vast.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant