Nikki en Edwin de Nies. Foto: No Candy
Nikki en Edwin de Nies. Foto: No Candy

Samen in campagne Ik heb Kanker.nl

Algemeen

WEESP - Bijna twee jaar lang heeft het leven van de Weespse Nikki de Nies (21) stilgestaan. Terwijl haar vrienden studeerden, moest zij ziekenhuis in en ziekenhuis uit om überhaupt een toekomst te hebben. Nu ze haar leven weer kan oppakken, sluit ze die loodzware jaren af door het gezicht te zijn van een grote landelijke campagne voor kanker.nl.

Ze is te zien op televisie, billboards en in kranten. Samen met haar vader Edwin de Nies, want Nikki's ziekte raakte hem net zo hard.

Lymfe
Nikki was 19 toen ze in oktober 2013 last kreeg van zwellingen in haar hals. Vijf maanden later werd duidelijk dat het Hodgkin-lymfoom de boosdoener was. Na een chemotherapietraject leek de situatie eind 2014 onder controle. Maar de vreugde was van korte duur: in januari 2015 was het lymfoom terug. Weer chemotherapie - veel zwaardere nu - en dit keer ook stamceltransplantatie. Inmiddels ziet het er goed uit en kan Nikki weer vooruitkijken.

Uitlaatklep
In de twee jaar dat Nikki's ziekte hun leven domineerde, was de website kanker.nl een uitlaatklep voor zowel dochter als vader. De informatie, ervaringskennis en ondersteuning via deze site zijn van grote waarde geweest. Toen de twee benaderd werden met de vraag of ze mee wilden werken aan een promotiecampagne voor deze site, hoefden ze dan ook niet lang na te denken.

Lees hier het hele verhaal in het WeesperNieuws.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant