Viktor en Caroline.
Viktor en Caroline.

Hulphond Viktor is weer welkom bij Lidl Muiden

Algemeen

WEESP - Commotie op Facebook. Caroline Vink uit Weesp liet afgelopen weekend weten dat haar hulphond Viktor de toegang werd ontzegd bij Lidl Muiden. Ze kreeg talloze steunbetuigingen en het bericht werd volop gedeeld. Inmiddels heeft Lidl excuses gemaakt. Viktor mag gewoon weer boodschappen komen doen. 

Caroline Vink heeft multiple sclerose en zit in een rolstoel. Ook kan zij haar rechterarm bijna niet meer gebruiken. Hulphond Viktor helpt haar bij zo ongeveer alles, waardoor de Weespse nog heel zelfstandig is. 

Als Vink de wekelijkse boodschappen in huis gaat halen, gaat Viktor mee. Zij geeft aan wat ze wil hebben en de hond pakt het. Dat gaat al jaren goed, tot Lidl Muiden Victor de toegang verbood. 

Inschattingsfout
De supermarkt wil met het oog op hygiëne geen huisdieren in de winkel en dus ook geen hulphond, zo luidde de verklaring. De Weespse ging in discussie maar dat leverde die dag niets op. Inmiddels is er contact geweest met het hoofdkantoor van de supermarkt. Die betreurt het gebeurde. "Wij hebben inmiddels uitvoerig contact gehad met mevrouw Vink en onze welgemeende excuses aangeboden. Wij hebben hier een inschattingsfout gemaakt die we graag goed willen maken. Vanzelfsprekend is zij welkom met haar hulphond bij ieder Lidl-filiaal."  
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant