Afbeelding

Partijen flirten openlijk met Amsterdam

Algemeen

WEESP - Dat 2016 een belangrijk jaar wordt voor de toekomst van Weesp zegt elke partij in de politiek. Weesp moet gaan beslissen hoe de stad verder gaat. En dat hoeft niet per se in het Gooi; sommige flirten met Amsterdam.

Nu de samenwerking met Wijdemeren en Stichtse Vecht op zijn eind loopt moet de gemeente op zoek naar nieuwe partners om bepaalde zaken te regelen. Daarom wordt 2016 voor Weesp het jaar van de bestuurlijke toekomst. Er moet worden besloten of de stad zelfstandig door kan met een goede gemeentelijke samenwerking of dat wordt gekozen voor een gemeentelijke fusie. Zelfs alleen ambtelijk fuseren wordt al gefluisterd.

Gewest
Weesp maakt nu regionaal gebruik van de samenwerking in het Gewest Gooi & Vechtstreek. Een samenwerking of fusie in die hoek ligt het meest voor de hand. Maar er zit nog veel wrevel in Weesp door de mislukte GV4-fusie met Muiden, Naarden en Bussum. Weesp werd toen in de discussie door sommige zwart gemaakt in 't Gooi. Weesp zou het 'arbeidersstadje' zijn waar 'niks deugde'. In die fusie was Weesp als het jongetje dat als laatste werd gekozen met gym. 

Amsterdam?
VVD en GroenLinks lieten het deze week ineens in het openbaar vallen: Weesp zou misschien wel eens naar het westen moeten kijken: naar het grote Amsterdam. En dan uit de samenwerking in het Gooi stappen. Het is in ieder geval een serieuze mogelijkheid die onderzocht moet worden, zo is de gedachte. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant