Afbeelding

Twee keer naar de rechter om schansen

Algemeen

WEESP - De juridische strijd om de schansen gaat onverminderd door. Gisteren was er een zitting en volgende week is er weer een. 

De strijd gaat tussen de gemeente Weesp en de Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp en concentreert zich op twee zaken: het maaien op de schansen en het onderhoud aan de bomen.

De gemeente mocht van de rechter twee weken geleden aan de slag met het boomonderhoud. "Het hoogstnoodzakelijke onderhoud wordt nu gepleegd, maar er is volgende week weer een kort geding omdat de stichting wil dat we stoppen. De rechter heeft in de tussentijd het werk niet stilgelegd", zo vertelt wethouder Herman Tuning.

Maaien
Donderdag stond de gemeente bij de Raad van State over het maaien van de schansen. In die zaak wordt snel uitspraak verwacht.

Jammer
Wethouder Tuning spreekt vanavond op Radio Weesp opnieuw zijn teleurstelling uit over de gang van zaken. "Ik vind het jammer. Ik denk dat we allebei hetzelfde doel nastreven: het goed uitvoeren van de Flora- en faunawet. Wij vinden dat we ecologisch verantwoord bezig zijn. Ik hoop dat we weer on 'speaking terms' komen."

Uitermeer
Niet alleen op de schansen woedt een juridische strijd. Deze week stond de Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp ook tegenover de Stichting Uiteraard Uitermeer bij de Raad van State. Daar proberen Kees en Bianca de Graaf te voorkomen dat het gebied rond het fort opnieuw wordt ingericht. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant